A Neolith® Technológia

A kimerítő kutatásnak és az innováció iránti elkötelezettségnek köszönhetően a TheSize már saját gyártóüzemmel rendelkezik, amely az építészeti felületkezelés területén a legkorszerűbb gépeket és berendezést tartalmazza.

Kiemelkedő többek között 4 exkluzív technológia, amelyek mindegyike a Neolith sztártermékeinél használt.

Szinterezési technológia: tömörítés, ellenállás és tartósság

Ez abból áll, hogy a 100%-ban természetes nyersanyagot nagyon magas nyomásnak és hőmérsékletnek teszik ki. Az első fázisban a nyersanyagok egy présen mennek keresztül, ahol az erő/nyomás elérheti a 400 bart. A második fázisban a lapokat 1200ºC-ot meghaladó hőmérsékletű sütőben sütjük. Így a TheSize által használt szinterezési technológia az építészeti iparban teljesen egyedi, példátlan fizikai és mechanikai tulajdonságokat biztosít a Neolith számára.

 

 

Full Body technológia: teljes test dekoráció

Valódi teljes test technológia, amely integrálja ugyanazt a színt és dizájnt a teljes felületen, az esztétikus megjelenés és a látható, egyenletes szegélyek érdekében.

A technológia 17 rendelkezésre álló modellnél használható.

 

NAP technológia (Neolith Airless Pistol): puha tapintású

Ez a technológia puha tapintású textúrát ad a Neolith lapoknak. A sütés után a NAP technológiával permetezik, hogy a felület selymessé váljon, ezt Silk finish-nek nevezik.

 

Csobbanás HYDRO-NDD 2.0

Az elmúlt években a Neolith a tervezők körében egyre nagyobb mértékű környezettudatosságra való törekvést figyelt meg a lakó- és kereskedelmi terekre előírt anyagok tekintetében. Ez a HYDRO-NOD 2.0 kifejlesztéséhez vezetett.

A HYDRO-NOD 2.0 egy vízalapú dekorációs technika, ami nagymértékben csökkenti a hagyományos nyomtatási módszerek által a környezetbe jutó szennyezőanyag-kibocsátást. Az új technika ugyanazt a kiváló minőségű színt és textúrát nyújtja, amit a Neolith felületein elvárt, csökkentett szennyezéssel.

A forradalmian új eljárás ugyanazokat a kiváló minőségű mintákat éri el, de sokkal alacsonyabb szén-dioxid-kibocsátással. Ez minden eddiginél több lehetőséget kínál a tervezőknek álmaik megvalósítására, ugyanakkor hangsúlyozza a Neolith elkötelezettségét, hogy a piacon a leginkább fenntartható szinterezett kő márka legyen.

Full Body Veining

Mióta a Neolith® 2009-ben piacra került, a márka arra törekedett, hogy olyan felületeket gyártson, amelyek a lehető legjobban megfelelnek az eredeti alapanyagnak, de a szinterezett kő fokozott ellenállóképességével és jellemzőivel is rendelkeznek.

A fenntartható, nagy felbontású digitális formatervezéstől a folyamatosan javuló szerves összetételig a Neolith® az ipar úttörőjeként pozícionálta magát, és olyan mintákat hozott létre, amelyek ugyanúgy néznek ki, mint a komplex, spontán kő (pl. a márvány és a gránit) vagy mint a kezeletlen fa és a patinás fémek.

Ez a piacvezető márka a hiperrealizmust a következő szintre emeli, és olyan részletességet ér el, amiért ebben az iparágban mások küzdenek.

Hét év intenzív kutatás és fejlesztés után a Neolith® örömmel jelenti be a forradalmian új innovációját a szinterezett kő számára: Full Body Veining technológia.

Az ipar mérföldköve, a Neolith® Full Body Veining kifejezetten a vastagabb lapokhoz készült. A közelmúltban a Neolith két javaslatot mutatott be Veronában, Olaszországban, ahol a márka X. évfordulós installációjának látogatói megtapasztalhatták a lapok erezetének kifinomultságát.

2020-ban az új technológiát beépítjük a színválasztékba, hogy a jövőben új Neolith® Full Body Veining kollekciókat dobjunk piacra.